Locaties
Kleine Venne 2a, 9649 GL Muntendam
Navolaan 32, 9501 VJ Stadskanaal

06-55 21 21 43 - info@dekrabbelaar.nl

Manier van werken

Wellicht heeft u zich afgevraagd hoe de naam De Krabbelaar tot stand is gekomen. We zullen het u uitleggen en dit brengt ons direct bij waarom we doen wat we doen.

 

De Krabbelaar, is een verbastering van Krab en rammelaar. De krab, is gekozen omdat dit een waterdier is wat net even anders beweegt dan andere dieren, de krab loopt immers zijwaarts. Wij leren de kinderen niet anders zwemmen, maar onze aanpak kan soms net wel even anders zijn. Dit omdat we kijken naar de mogelijkheden van het kind. En omdat ieder kind uniek is vergt dit een individuele benadering. Dit is één van de redenen waarom we werken in kleine groepjes van maximaal 9 kinderen, zo kunnen we alle kinderen de aandacht geven die ze nodig hebben.

 

Wij werken veel samen met fysiotherapeuten. Tevens werken we zelf onder andere met kinesiologie, wat letterlijk betekent ‘bewegingsleer’. Het is een methode die de mens in zijn totaliteit benadert. Door middel van spiertesten waarbij de kinesioloog zachte druk op verschillende spieren uitoefent, worden onbalansen zichtbaar.

 

De rammelaar staat uiteraard voor plezier, en dit is waarmee we de lessen graag geven. Daarom is ons motto: zwemles met een lach! Het vrolijke herkenbare krabje staat symbool voor onze plezierige lessen. Als er plezier is, is de sfeer al gauw ontspannen en daarbij streven we een hoge mate van betrokkenheid na. Van zowel de instructeurs, kinderen als ouders.

 

EasySwim methodiek
Omdat we het belangrijk vinden om optimaal aan te sluiten bij het motorisch leren én de belevingswereld van kinderen hebben wij gekozen om te lessen met de EasySwim drijfpakken. Meer informatie over de Easy Swim vindt u hier.

 

Diep water
Al tijdens het voortraject starten wij met de kinderen in diep water. Met diep water bedoelen we water waar kinderen niet kunnen staan, maar instructeurs wel. Het voordeel van diep water is dat dit leidt tot de betere motorische ontwikkeling.

 

Zelfstandig werken en gebruik stuurkaarten
Tijdens de les wordt de groep regelmatig opgesplitst en kunnen kinderen zelfstandig werken met stuurkaarten en materialen. Wat leidt tot grote mate van betrokkenheid, plezier en zelfstandigheid. Door op deze manier te werken wordt de effectiviteit beduidend hoger en kan de oefenstof meer afgestemd worden op het individuele leerniveau.

 

Om een indruk te krijgen hoe er gewerkt wordt met stuurkaarten kunt u de onderstaande film bekijken.


De Krabbelaar
class="last-menu-item menu-itemu-wrap-5810" class="rmp-menu-wrap">
× How can I help you?