Locaties
Kleine Venne 2a, 9649 GL Muntendam
Navolaan 32, 9501 VJ Stadskanaal

06-55 21 21 43 - info@dekrabbelaar.nl

Waarom door gaan voor C?

“Omdat de zwemlessen geen ‘lessen’ zijn, maar een echt uitje waarvan onze dochter echt genoot.
Omdat het zo mooi is om te zien hoe een kind zich door ontwikkeld.
Omdat het zo fijn is dat je met een gerust hart kan zeggen dat je kind zich erg goed kan redden in het water.
Omdat bewegen gezond en belangrijk is, en wat is er leuker dan dit in het water te doen?
Omdat ze stiekem reuze trots was het complete pakketje te mogen zwemmen, A,B & C.”
Vanessa, moeder van Marissa

 

Wij krijgen tijdens de kijklessen, na het proefzwemmen of soms al tijdens de inschrijving de opmerking: “wij gaan waarschijnlijk stoppen na het B-diploma.” Echter blijkt uit onze enquête dat dit vaak niets te maken heeft met financiën of tijdsinvestering, maar dat men het nut er niet van inziet. Daarom hierbij een uitleg met het verschil tussen het A-, B- en C-diploma en dus de ook de meerwaarde, want het C-diploma heeft wel degelijk waarde!

 

A-diploma
Het A-diploma is het de eerste grote stap op weg naar C. De kinderen beheersen met het A diploma al veel vaardigheden, maar de afstanden zijn vaak nog kort en survival komt minimaal aanbod, daarom zeggen we wel: ze kunnen zich nu redden in stilstaand water. Zij kunnen zich nog vrij moeilijk redden bij onverwachte omstandigheden.

 

B-diploma
Bij het B-diploma wordt de tijd vooral besteed aan het verbeteren van de bestaande technieken. Na het behalen van het B-diploma zijn zij alweer sterker geworden en is de zwemveiligheid vergroot, de B van beter leren zwemmen. Het B-diploma is ook een tussenstap op weg naar C.

 

En dan…
Als we het B-diploma in de zak hebben stoppen helaas veel kinderen. Hierdoor wordt het zwemtraject, het heet niet voor niets zwem-ABC, eigenlijk tussentijds afgebroken en missen kinderen de extra vaardigheden die nodig zijn om zichzelf in veiligheid te kunnen brengen. Investeer dan nog even en zorg dat zij het volledige zwem-ABC behalen.

 

Bij het C-diploma worden de afstanden van de zwemslagen nogmaals vergroot. Hierbij is een goede techniek ontzettend belangrijk, aangezien kinderen bij het zwemmen zo min mogelijk energie moeten gebruiken. Juist door te letten op een goede techniek, leren kinderen hoe ze optimaal van het water gebruik moeten maken. Dit komt de zwemvaardigheid zeer ten goede en helpt de kinderen bij de onderdelen van onder andere het survival zwemmen. Want bij het C-diploma zwemmen de kinderen, met een lange broek, shirt met lange mouwen, regenjas en waterschoenen. Hiermee oefenen ze vaardigheden als over en onder de mat door, de HELP-houding en watertrappen, maar ook zwemmen ze 50 meter school- en rugslag. Ook de hurksprong komt aanbod om eventueel een vriendje te kunnen redden.

 

Naast survivalaspecten maken ze tijdens C ook kennis met andere vaardigheden die te maken hebben met zwemmen als recreatieve bezigheid en zwemmen als sport. Denk hierbij onder andere aan de startsprong en het wrikken.

 

Na het behalen van het C-diploma kunnen we zeggen dat de kinderen zwemveilig en zwemvaardig zijn, de C van compleet. En is zijn ze echte waterratten!

 

De volledige eisen van het zwem-ABC vind je hier. Ook vind je hier filmpjes hoe de slagen en de vaardigheden eruit zien.


De Krabbelaar
class="last-menu-item menu-itemu-wrap-5810" class="rmp-menu-wrap">
× How can I help you?